Δευτέρα, Αυγούστου 13, 2007

Βρε εγώ το έχω πει...

...όταν θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία και το iPhone στην Μπανανία, θα είναι αγνώριστο.
  • Videoconference στο iPhone. Μόνο video προς το παρόν, και για να φαίνεται το πρόσωπο του χρήστη, χρειάζεται... περισκόπιο.
  • Doom στο iPhone. Χειρισμό δεν έχει ακόμα, παίζει μόνο demo level.
  • NES emulator στο iPhone. Μουαχαχαχαχα.
  • Voice Recorder στο iPhone. Λειτουργικό σε μεγάλο ποσοστό.
...και διάφορα άλλα για τα οποία βαριέμαι να βρω link.

Παρατηρήξεις:
  • Καλά, Doom και NES em δεν έχουν ουσιαστική πρακτική αξία, proof-of-concept καταστάσεις και χαβαλές.
  • Voice Recorder: eκτός από την προφανής λειτουργικότητα, αποτελεί την βάση για επερχόμενες VoIP apps. Έλα να βλέπω Gizmo και Skype!
  • Videoconference: το περισκόπιο είναι επιεικώς γελοίο, αλλά, πρώτον, αποδεικνύεται ότι η εγγραφή video είναι δυνατή και, δεύτερον, για συσκευή χωρίς δεύτερη chat-cam, δεν νομίζω ότι videoconference με one-way video χαλάει κανέναν.
  • Το videconference δεν έχει (ακόμα) ήχο, αλλά δουλεύει ταυτόχρονα με τηλεφωνική κλήση - τουλάχιστον αποδεικνύεται ότι η επεξεργαστική ισχύ καλύπτει τέτοιου είδους multitasking. Όχι ότι δεν φαινόταν ήδη...
Είναι κρίμα το ότι χρειάζεται να επέμβει το community για να διορθωθούν λάθη και ελλείψεις που έπρεπε να είχε καλύψει ούτως ή άλλως η Apple (ααααχ που είναι το iChat, θείο Steve; ), αλλά η όλη ιστορία της ενασχόλησης και του hacking της συσκευής μου θυμίζει την περίπτωση του Linksys WRT54g, το οποίο ήταν ένας σχετικά καλούτσικος WiFi router μέχρι την στιγμή που άρχισε να βρέχει custom firmwares και να τον αγοράζουν όλοι οι ασυρματάδες.

[Για την ιστορία, το δικό μου WRT54g μεταμορφώθηκε τελείως από τότε που του πέρασα DD-WRT - προτείνεται ανεπιφύλακτα]

Από την άλλη, έχω την υποψία ότι η Apple έβγαλε το iPhone αποκλειστικά στην αμερικάνικη αγορά, έτσι όπως το έβγαλε, από ανάγκη: ο τόπος είχε βρωμίσει ούτως ή άλλως από τις φήμες-διαρροές και οι ανταγωνιστές ήταν πολύ κοντά. Έπρεπε να προλάβει καταστάσεις, οπότε έβγαλε ένα "μισό" iPhone για τους αμερικανούς. Ο ίδιος ο Jobs έχει δηλώσει ότι το design των mac γίνεται με γνώμονα την απαιτητική ευρωπαϊκή νοοτροπία - εγώ αυτό που κατάλαβα είναι "ξέρουμε ότι οι αμερικανοί είναι σαβούρηδες".

Με αυτό το σκεπτικό, δεν μου φαίνεται περίεργο ότι η ευρωπαϊκή έκδοση θα αργήσει ένα εξάμηνο. Μακάρι η Apple να χρησιμοποιεί τον χρόνο αυτό για να τελειοποιήσει αυτά που δεν πρόλαβε να ετοιμάσει μέχρι τον Ιούνη. Ο χρόνος θα δείξει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ο ίδιος ο Jobs έχει δηλώσει ότι το design των mac γίνεται με γνώμονα την απαιτητική ευρωπαϊκή νοοτροπία..."

Αυτό μου προκάλεσε μια κάποια εντύπωση. Δεν αμφιβάλλω για την εγκυρότητα του, αλλά θα μπορούσες να με παραπέμψεις σε κάποιο link για την παραπάνω δήλωση;

(Η αναζήτηση μου στο Google δε με οδήγησε πουθενά.)

Ευχαριστώ!

dtsomp είπε...

Πραγματικά δεν θυμάμαι που το είχα δει - μπορεί και να το άκουσα σε κάποια παρουσίαση, αλλά κάπου όντως ειπώθηκε.

Εντυπωσιακό, ε; Σαν να σου λέει "το ξέρουμε ότι οι αμερικανοί είναι σαβούρηδες" :D