Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2007

Γι' αυτό δεν θα πάνε ποτέ μπροστά οι Σουηδοι

Πάνω που συνηθίσαμε τα fast-food που κλείνουν στις 9, σήμερα μας πέταξαν έξω από καφετέρια γιατί έκλεινε.

Στις 9.15.

Ά ρε γαμώτο... πάνω που είχαμε πιάσει την πολιτική συζήτηση και είχαν ανάψει τα αίματα... :D

8 σχόλια:

Ttallou είπε...

:0 ξενέρωμα!

Hannibal ante portas είπε...

Γενικά πώς τα βλέπεις τα πράγματα εκει πάνω? Κάνω Σουδικά ένα χρόνο και λέω να ανέβω για erasmuus (1 χρόνο) και ειδικότητα σε σουηδικό νοσοκομείο (7 χρόνια). Να το ξανασκεφτώ?

dtsomp είπε...

Μ'αρέσει ο τρόπος ζωής αλλά δεν μ'αρέσει ο τρόπος διασκέδασης. Αυτά από την μια βδομάδα που έχω συμπληρώσει εδώ πάνω :)

D. είπε...

Οι σουηδοί μια χαρά θα πάνε μπροστά. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει με τι φοβερή μαεστρία ξεπέρασαν την οικονομική κρίση των μέσων της δεκαετίας του 1990! Τους έλληνες να φοβάσαι!

Hannibal ante portas: Η στρατηγική σου είναι πολύ σωστή: Κι'εγώ ένα χρόνο κάνω (άσχετα με το ότι δεν σπουδάζω ιατρική :P). Αν ανεβείς Σουηδία χωρίς να έχεις μια "κρίσιμη μάζα" γνώσεων, είναι πολύ δύσκολο να μάθεις (ειδικά στις μεγάλες πόλεις) διότι με το που βλέπουν ότι είσαι ξένος και κομπιάζεις λίγο σε ξεσκίζουν στο αγγλικό. Έτσι επαναπαύεσαι και η πρόοδος αργεί πολύ. Όσον αφορά τον τρόπο ζωής και διασκέδασης, μην ακούς τον Dtsomp. Άμα είσαι party animal, ειδικά στη στοκχόλμη υπάρχουν πολλές διέξοδοι. Απλώς δεν τις έχει μάθει ακόμα. Θα έχεις πρόβλημα μόνο εάν είσαι ο über-ελληναράς με δασύτριχο στήθος που παίζει κομπολόϊ, χορεύει ζειμπέκικο και δεν αντέχει χωρίς Έφη θώδη παραπάνω απο μια μέρα ;).

Hannibal ante portas είπε...

d,δηλώνω λάτρης της Σουηδικής οργανωτικότητας και μεθοδικότητας. Θα ανέβω στο έκτο έτος και έτσι έχω και δεύτερο χρόνο στη διάθεσή μου για τα σουηδικά. Έχω έρθει πολλές φορές σε επαφή με την σουηδική κοινότητα του ηρακλείου και οι άνθρωποι μου φάνηκαν εκτός απο πολύ ευγενικοί και πολύ διαχυτικοί.Με προβληματίζει βέβαια το γεγονός οτι έχουν χρόνια στην ελλάδα και άλλωστε εάν δεν "τους πήγαινε" η ελληνική νοοτροπία στις διαπροσωπικές σχέσεις δεν θα κάθονταν εδώ απο την αρχή και έτσι με ζώνουν τα φίδια για το άν θα είναι "θερμοί" οι σουηδοί ώς λαός και στο φυσικό -πολικό- τους ενδιαίτημα! Είναι λίγο γελοίο να τους βάλω όλους σε ένα τσουβάλι αλλα τα ξέρεις τα στερεότυπα για τους βόρειους και όσο να ναι άν προγραμματίζεις να φας οχτώ χρόνια απο την ζωή σου κάπου δίνεις σημασία σε κάθε ένσταση...

dtsomp είπε...

Τρόπο διασκέδασης εννοώ το ποτό μέχρι τελικής πτώσεως- δεν γουστάρω να βγαίνω Σαββατόβραδο και αποφεύγω τους πιωμένους που σέρνονται στο πεζοδρόμιο. Εξάλλου, σε όλες τις pub/καφετέριες που πηγαίνω έχει κλασικό ροκ (η μουσική μου) οπότε είμαι απόλυτα καλυμμένος :)

Αυτό με την "επανάπαυση στα αγγλικά" όντως ισχυεί. Όσο νωρίτερα μάθεις σουηδικά, τόσο καλύτερα. Όχι ότι θα έχεις πρόβλημα επικοινωνίας στα αγγλικά... αλλά μετά δεν πρόκειται εύκολα να κάτσεις να μάθεις τα σουηδικά.

ΟΚ, σίγουρα δεν πρόκειται για τον λαό που θα σου πιάσει συζήτηση στο λεωφορείο για να περάσει η ώρα, αλλά όσες φορές ρωτήσαμε κάποιον, ήταν ομιλητικότατος και πολύ helpful. Μια χαρά φιλικοί άνθρωποι είναι, απλά πρέπει να κάνει ο Ελληνάρας (με το δασύτριχο στήθος κλπ :)) το πρώτο βήμα.

Εγώ γουστάρω πάντως, μ'αρέσει πολύ εδώ :)

Nenyaki : ) είπε...

Χμ... δεν έπιασε κανείς ότι ο τίτλος ήταν χιουμοριστικός? :/

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα σε ζηλευω dtsomp:)