Τετάρτη, Αυγούστου 15, 2007

Google Calendar - ειδοποίηση με SMS

Έβλεπα τις τελευταίες εκπομπές του CNET TV (η Molly Wood του Buzz Report είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική), και κάπου αναφέρθηκε το Ping Me, ένα καινούριο εργαλείο της GTD (Getting Things Done) ιδεολογίας.

Η λογική είναι ότι φτιάχνεις To-Do lists, και σε κάθε To-Do item το PingMe αναλαμβάνει να σου στείλει sms στο κινητό για να στο υπενθυμίσει. Χμμμμ.... δεν είναι κακό, αλλά λίγο το ότι είναι beta, λίγο το ότι δεν είδα πολλές δυνατότητες συνεργασίας με desktop εφαρμογές - οκ δεν έψαξα και πολύ - και το παράτησα μερικά από λίγα λεπτά.

Σκάει ένα φλας μέσα μου και θυμάμαι ότι το Google Calendar είχε υποσχεθεί, τότε, όταν του είχα κάνει ένα μίνι review, ότι θα σε ειδοποιεί με sms για events που πλησιάζουν. Τότε βέβαια, ήταν δυνατότητα μόνο για Αμερικανούς.

Περιχαρής, ανακάλυψα σήμερα (νωρίς-νωρίς) ότι πλέον η κάλυψη sms είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη και τώρα περιλαμβάνονται όλα τα ελληνικά δίκτυα. Ορίζεις ένα global default χρονικό διάστημα ειδοποίησης (π.χ. 1 μέρα ή 1 ώρα πριν το event) και από κει και πέρα μπορείς να ορίζεις διαφορετικό χρονικό διάστημα για κάθε event ξεχωριστά.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ορίσεις χώρα, αριθμό τηλεφώνου και να εισάγεις ένα verification code που θα σου στείλει το Google στο κινητό.

Θα πρέπει βέβαια να προσέξετε σε ποια χρονική ζώνη είναι ρυθμισμένο το Google Calendar σας. Είναι κρίμα να χάσετε το ραντεβού με την ξαθιά κουκλάρα που τσιμπήσατε στο μπαράκι ΚΑΙ να σας ξυπνήσει η ειδοποίηση την επομένη στις 5 τα ξημερώματα.

Καλά, σιγά μην ξεχάσετε το ραντεβού με την ξανθιά.... :P

4 σχόλια:

pixie είπε...

Ε, γκχμμμμ, κοκκινομάλα είναι είπαμε! :q

Ποιος χρεώνεται για τα SMS;

dtsomp είπε...

Ο Γούγλης :)

Ανώνυμος είπε...

Χα! Ιτ βέρκς!!!!!

Thanx dtsomp

dtsomp είπε...

Όντως δουλεύει! Κι εγώ δεν το πολυπίστευα να σε πω την αλήθεια, αλλά ο dr. Γούγλης αποδεικνύεται ακριβέστατος και τα sms έρχονται πάντα στην ώρα τους.

Αυτό το Google θα εξελιχθεί σε θρησκεία στο τέλος. Μπράβο τα παιδιά...