Τετάρτη, Ιουνίου 04, 2008

Asus Eee PC σκέψεις

Πετύχαμε με το nenyaki το 7" Eee PC της Asus σε ένα σουηδικό κατάστημα ηλεκτρονικών.

Μικροσκοπικότατο.

Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι το μικρό laptopάκι (και όλοι οι κλώνοι που βγήκαν) είναι ιδανικό για τουρίστες. Είναι πολύ πιο εύκολο να το κουβαλάς πέρα δώθε σε ένα σακιδιάκι ή τσάντα, έχει το WiFi του ώστε να μπορέσεις να συνδεθείς σε ένα WiFi hotspot αεροδρομίου, έχει USB για να μεταφέρεις τις φωτογραφίες από την digicam σου (κατά προτίμηση σε έναν εξωτερικό δίσκο) και φυσικά δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάτσει στο τραπεζάκι του αεροπλάνου. Παίζει και webcam με μικρόφωνο για να μιλήσεις με τους δικούς σου από την άλλη άκρη του κόσμου.

Μ'αρέσει που αυτού του είδους τα laptops άρχισαν να γίνονται μόδα. Πολύς κόσμος θέλει απλό και φτηνό laptop (ίσως για δεύτερο ή απλά για ένα φορητό τερματικό) αλλά τα 15ιντσα φορητά των 500 ευρώ είναι αρκούντως βαριά, μεγάλα και αδύναμα ώστε να είναι απλά κόπος να ασχοληθείς μαζί τους.

Και πολύ μ'αρέσει που άρχισε να γίνεται ψιλο-στάνταρ (τουλάχιστον στην συγκεκριμένη κατηγορία) το Linux-based OS.

1 σχόλιο:

ka8y είπε...

thes na mou pareis ena gia ta genethlia mou??? :-p se mavro parakalw..:-)

tespa, pera apo tin plaka, enw exw laptop, kamia fora otan paw gia s/k stin athina tha thelw na exw ena pc mazi mou, alla to 15.4 laptopi einai ligo mpelas kamia fora.... thelw ena mikrouliko na to exw stin tsada mou oli tin wra!!