Πέρα από το κάψιμο, το gdgt έχει και μερικά πολύ ωραία πραγματάκια. Για παράδειγμα, σχεδόν όλο το content είναι user generated. Μπορείς να προσθέσεις reviews, να προσθέσεις ή να διορθώσεις τα specs κάποιου gadget, και να συμμετέχεις στις συζητήσεις - υπάρχει ένα mini message board για το κάθε gadget. Επίσης, όταν κάνεις review σε κάποιο gadget, το βαθμολογείς σε μία κλίμακα από 1 ως 10. Χωρίς να χρειάζεται να είσαι reviewer μπορείς να το κάνεις Like ή Dislike. Ακόμα και το ότι επισκέπτεσαι και ασχολείσαι με το gadget προσθέτει στο Popularity index του. Αυτό σημαίνει ότι, ψάχνοντας για το επόμενο κινητό σου, μπορείς να δεις 4 διαφορετικούς δείκτες αξιολόγησης (Avg. rating, Like/Dislike, Have it/Want it/Had it, Popularity), κάτι που όσο να'ναι διαμορφώνει μια εικόνα για το προϊόν.
Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον μέρος του site είναι το live.gdgt.com, στο οποίο θα απευθυνθείτε για liveblogging από παρουσιάσεις εταιριών (π.χ. iPad keynote). Για να ξέρετε πότε είναι η επόμενη παρουσίαση που θα καλύψουν, υπάρχει το iCal ημερολόγιο (subscribe here) και το RSS feed (subscribe here).
Το όλο site είναι πόνημα δύο τυπάδων του Engadget, ενώ στο team συμμετέχει μεταξύ άλλων και η Veronica Belmont. Το gdgt είναι σχετικά νέο ακόμα (δεν έχει κλείσει χρόνο), αλλά εξελίσσεται στην Wikipedia των gadgets. Είναι τρομερά χρήσιμο να μπορείς να βρίσκεις σε ένα μόνο σημείο αναλυτικά specs, παραπομπές σε δημοσιογραφικά reviews αλλά και reviews βασισμένα σε πραγματική χρήση. Ακόμα και ο Finder που έχει για εντοπισμό του gadget που θες είναι φοβερά παραμετροποιήσιμος και αποτελεί μια πρώτης τάξης μέθοδο για να βρεις (άγνωστα σε σένα) gadgets με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Για έξτρα κάψιμο, στο sidebar του blog μου θα βρείτε την gadgetολίστα μου. Ελάτε να τις μετρήσουμε!
Για κλείσιμο, το θεϊκό μότο του gdgt:
Friends don't let friends use bad gadgets
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου