Τετάρτη, Απριλίου 02, 2008

Επιτέλους, suck it Creative

Έχει μερικές μέρες που παίζει το νέο, αλλά το χαίρομαι τόσο πολύ που οφείλω να το γράψω (είμαι τελείως σκατόψυχος).

Ο Daniel_K είναι ένας χρήστης των support forums της Creative που βαρέθηκε την κατάσταση των άθλιων drivers της εταιρίας για τα Vista και τους modάρισε ώστε να ενεργοποιηθούν κάποια features τα οποία, ενώ δούλευαν στα XP κανονικά, στα Vista έλειπαν δια της απουσίας των. Μην περιμένετε τίποτα σημαντικά χαρακτηριστικά, όχι, άλλωστε ποιος περιμένει Dolby Digital decoding από "Vista Ready" κάρτα άνω των 100 ευρώ... σιγά τα λεφτά...

Παρένθεση: ευτυχώς δεν χρειάστηκε ποτέ να δω ιδίοις όμμασι το Dolby Digital να κάνει φτερά, και κατά βάθος μου φαίνεται αδιανόητο να έκανε disable η Creative τέτοια πράγματα, αλλά αυτά που διάβασα online τις τελευταίες μέρες είναι φρικιαστικά. Κλείνει η παρένθεση.

Aaaaanyway, με την πρόφαση της παράνομης διανομής πνευματικής ιδιοκτησίας, η Creative ξήλωσε όλα τα links για τους modded drivers από το support forum και άρχισε να κάνει ban όσους χρήστες τα ξαναέβαζαν, και απείλησε να μηνύσει τον Daniel_K. Το τραγικό λάθος είναι ότι έκανε αυτή την κίνηση Παρασκευή και μετά κατέβασε τα ρολά, δίνοντας το δικαίωμα στο παγκόσμιο Internet να παίξει μπάλα μόνο του όλο το ΣουΚου.

Αποτέλεσμα;

BoycottCreative.com, This is what I did to my X-Fi this morning και δηλώσεις των support forum users ότι θα στήσουν καραούλι σε καταστήματα υπολογιστών για να αποτρέψουν τους potential buyers να αγοράσουν κάρτες της Creative.

Μπορείς να πεις ότι υπάρχει μια ....ελαφριά... αγανάκτηση (η φωτό όλα τα λεφτά).

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και εμφανίστηκε αρκετές φορές σε όλα τα γνωστά σημεία συγκέντρωσης καμμένων (Slashdot, Engadget, The Register, Digg).

Ο μικρός μου επίλογος: σκατά να φας, Creative. Έτσι... για τις αμέτρητες φορές που σε κατάραστηκα σε κάθε format του πάλαι ποτέ Windows PC μου... (άτιμο παρελθόν).

UPDATE:
You got STALLOWN3D!1 :D Το επίμαχο thread στο support forum έφτασε τις 242 σελίδες, με 2415 υβριστικά μηνύματα, πριν αποφασίσει η Creative να το κλειδώσει και να αρχίσει το "σκούπισμα". Επειδή όμως τα αγαθά copies κτώνται, http://creative.edited.us (περιγραφικότατο URL).


3 σχόλια:

javapapo είπε...

η αλήθεια είναι ότι έχουμε φάει πολλές π..τσες απο την creative και τους lame driver της!!! η πλάκα ειναι οτι τις πληρώναμε και ακριβά τις γαμωκάρτες!

Ανώνυμος είπε...

Όντως κι εγώ το καταευχαριστήθηκα με την κωλο-Creative. Η μαλακισμένη, αντί να προσλάβει τον τύπο αυτόν και να τον έχει στα ώπα ώπα (μπας και βγάλει κανά driver της προκοπής), τον έκανε ban από το φόρουμ της και τον απείλησε από πάνω. Δεν πειράζει, το internet είναι αχανές, ό,τι και να κάνεις πλέον, δεν μπορείς να κρυφτείς... :-D

Lucretius είπε...

Πανέμορφο! Άραγε αυτός που ανέλαβε να γράψςι εκείνο το μνημειώδες "To Daniel_K" να δουλεύει ακόμα;